Bemutatkozik az új generációs Mitsubishi Colt 2023 HEV

Bemutatkozik az új generációs Mitsubishi Colt 2023 HEV

Új generációs Mitsubishi Colt 2023 HEV modell jövő ősszel már elérhető lesz és tovább öregbíti a Mitsubishi kisautójának hírnevét.

Új generációs Mitsubishi Colt 2023 bemutató
Új generációs Mitsubishi Colt 2023 HEV bemutató

A Colt visszatér

  • 2023 őszén jelenik meg az európai B-szegmensben az új COLT a legfrissebb technológiákkal és hajtásláncokkal, amelyek közt a hibrid (HEV) hajtás is szerepel.
  • A Mitsubishi COLT visszatér az európai piacokra, éppen 60 évvel azután, hogy Európa megismerte az első, COLT emblémát viselő autót.
  • Ezzel tovább bővül a Mitsubishi Motors versenyképes modellekből álló termékkínálata a kontinens legfontosabb szegmenseiben.

A Mitsubishi Motors 2022.04.05-én bejelentette, hogy közel 10 év elteltével újra piacra lép az európai Bszegmensben, bemutatva az új generációs, ötajtós, ferdehátú COLT modellt, ami 2023 őszén jelenik meg a márkakereskedésekben.


A Space Star, a nemrégiben bejelentett új ASX és az Eclipse Cross PHEV mellett megjelenő új COLT jelentős mértékben növeli a Mitsubishi Motors piaci jelenlétét a legfontosabb európai szegmensekben. Az új személyautó-kínálat 2023-tól egyaránt tartalmaz majd olyan ferdehátú kompaktokat és SUV-kat, amelyekhez elektromosított hajtáslánc is rendelhető lesz.


A vásárlók 1962-ben láthatták először a COLT logót, ami azóta sok generációnyi kompakt modellen díszelgett világszerte, és az elmúlt hat évtized során a Mitsubishi egyik legismertebb típusnevévé vált. A legutóbbi modellgenerációból – amit Európában is gyártottak – több mint 400.000 darab* talált gazdára a régióban 2004 és 2014 között. Az új COLT bőséges felszereltséggel, a legmodernebb technológiákkal és teljes körű hajtáslánc-kínálattal érkezik; az autó a Renault törökországi Bursa üzemében készül majd. Az
új generációs ASX-hez hasonlóan a COLT is a Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B padlólemezére épül.


Frank Krol, a Mitsubishi Motors Europe elnök-vezérigazgatója elmondta: “2023-ban már sokkal több ügyfelet tudunk majd megszólítani, amikor a Space Star és az Eclipse Cross PHEV mellett az új COLT és a korábban bejelentett új ASX is piacra lép. A Mitsubishi Motors nagy hagyományokra tekinthet vissza a B-szegmensben, és ez összecseng a COLT nevével; megalapozott hát a várakozásunk, hogy az autó új fejezet ír a COLT és a Mitsubishi Motors márka gazdag európai történetében.”

* A COLT kiskereskedelmi értékesítési eredménye Európában 2004-2014 között: 403.957 darab