Bemutatkozik az generációs Mitsubishi Colt 2023 HEV

Bemutatkozik az generációs Mitsubishi Colt 2023 HEV

Új generációs Mitsubishi Colt 2023 HEV modell jövő ősszel már elérhető lesz és tovább öregbíti a Mitsubishi kisautójának hírnevét.

Új generációs Mitsubishi Colt 2023 bemutató
Új generációs Mitsubishi Colt 2023 HEV bemutató

A Colt visszatér

[lists style=”style1″ line=”1″]
  • 2023 őszén jelenik meg az európai B-szegmensben az új COLT a legfrissebb technológiákkal és hajtásláncokkal, amelyek közt a hibrid (HEV) hajtás is szerepel.
  • A Mitsubishi COLT visszatér az európai piacokra, éppen 60 évvel azután, hogy Európa megismerte az első, COLT emblémát viselő autót.
  • Ezzel tovább bővül a Mitsubishi Motors versenyképes modellekből álló termékkínálata a kontinens legfontosabb szegmenseiben.
[/lists]

A Mitsubishi Motors 2022.04.05-én bejelentette, hogy közel 10 év elteltével újra piacra lép az európai Bszegmensben, bemutatva az új generációs, ötajtós, ferdehátú COLT modellt, ami 2023 őszén jelenik meg a márkakereskedésekben.


A Space Star, a nemrégiben bejelentett új ASX és az Eclipse Cross PHEV mellett megjelenő új COLT jelentős mértékben növeli a Mitsubishi Motors piaci jelenlétét a legfontosabb európai szegmensekben. Az új személyautó-kínálat 2023-tól egyaránt tartalmaz majd olyan ferdehátú kompaktokat és SUV-kat, amelyekhez elektromosított hajtáslánc is rendelhető lesz.


A vásárlók 1962-ben láthatták először a COLT logót, ami azóta sok generációnyi kompakt modellen díszelgett világszerte, és az elmúlt hat évtized során a Mitsubishi egyik legismertebb típusnevévé vált. A legutóbbi modellgenerációból – amit Európában is gyártottak – több mint 400.000 darab* talált gazdára a régióban 2004 és 2014 között. Az új COLT bőséges felszereltséggel, a legmodernebb technológiákkal és teljes körű hajtáslánc-kínálattal érkezik; az autó a Renault törökországi Bursa üzemében készül majd. Az
új generációs ASX-hez hasonlóan a COLT is a Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B padlólemezére épül.


Frank Krol, a Mitsubishi Motors Europe elnök-vezérigazgatója elmondta: “2023-ban már sokkal több ügyfelet tudunk majd megszólítani, amikor a Space Star és az Eclipse Cross PHEV mellett az új COLT és a korábban bejelentett új ASX is piacra lép. A Mitsubishi Motors nagy hagyományokra tekinthet vissza a B-szegmensben, és ez összecseng a COLT nevével; megalapozott hát a várakozásunk, hogy az autó új fejezet ír a COLT és a Mitsubishi Motors márka gazdag európai történetében.”

* A COLT kiskereskedelmi értékesítési eredménye Európában 2004-2014 között: 403.957 darab

Széchenyi 2020