Mitsubishi Eclipse Cross PHEV műszaki adatok

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV műszaki adatok

A két elektromotor mellett a 2,4 literes benzinmotor gondoskodik a 188 LE maximális teljesítményről. Mitsubishi Eclipse Cross PHEV műszaki adatok.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV műszaki adatok
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV műszaki adatok

Innovatív és bevált

Az Eclipse Cross Plug-in Hybrid technológiája

Az egyedülálló hibrid vezetési élmény mögött álló technológia már bizonyított Európa legkelendőbb plug-in hibridjében*. A két elektromotor – az első (60 kW / 82 LE) és a hátsó (70 kW / 95 LE) – mellett a nagy teljesítményű 2,4 literes benzinmotor (72 kW / 98 LE), amelyet a széria “Super All Wheel Control” összkerékhajtás támogat, gondoskodik a biztonságos vezetésről és a 138 kW (188 LE) rendszerteljesítményről. Emellett a mindennapi használat során akár 61 km is megtehető tisztán elektromos üzemmódban. (az akkumulátor teljes feltöltése esetén)

*Forrás: European Alternative Fuels Observatory, www.eafo.eu

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV hatótávolságok
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV hatótávolságok

NEDC mérési eljárás ECE R 101: Mitsubishi Eclipse Cross Plug-in Hybrid
Teljes fogyasztás: Villamosenergia-fogyasztás (kWh/100 km) kombinált 19,3.
Üzemanyag-fogyasztás (l/100 km) kombinált 1,7.
CO2-kibocsátás (g/km) kombinált 39.
Hatékonysági osztály A+++.
Az elektromos energia-/üzemanyag-fogyasztás vagy a hatótávolság tényleges értékei függnek az egyéni vezetési stílustól, az út- és közlekedési körülményektől, a külső hőmérséklettől, a légkondicionáló berendezés használatától stb. Az értékeket az új WLTP vizsgálati ciklus szerint határozták meg, és a korábbi NEDC mérési módszerre konvertálták át.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV töltés adatok
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV töltés adatok

Rugalmas töltés

Egy gyorstöltő állomáson 80%-ra kb. 25 perc alatt tölthető fel az akkumulátor.
Háztartási konnektorról való szükségtöltés időtartama kb. 6 óra.
Fali töltőről való töltés időtartama kb. 4 óra.

Mitsubisi Outlander PHEV
PHEV rendszer

A Plug-in hibrid technológia

A plug-in hibridek nagy teljesítményű akkumulátorral rendelkeznek, amelyet csatlakoztatással vagy energia visszanyeréssel lehet feltölteni. Az akkumulátor méretének köszönhetően a legtöbb mindennapi utazás tisztán elektromos meghajtással is teljesíthető.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV töltés
Töltés

Csatlakozók

Az Eclipse Cross Plug-in Hybrid két töltőporttal rendelkezik. A 2-es típusú csatlakozó (balról) lehetővé teszi a töltést Mode 3 kábelen keresztül egy töltőállomáson / fali dobozon vagy Mode 2 kábelen keresztül egy háztartási konnektoron. A CHAdeMO-csatlakozás (jobbról) lehetővé teszi a töltést egy gyorstöltőállomáson is.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV energia visszanyerés szabályozás
Energia visszanyerés szabályozás

Energia visszanyerés

Az akkumulátor vezetés és fékezés közben, valamint álló helyzetben, járó motor esetén töltődik, anélkül hogy külső töltőre csatlakoztatnánk. Az akkumulátor kapacitásának 80%-a kb. 40 perc alatt feltölthető. Az energia visszanyerés intenzitását a kormánykeréken lévő kezelőszervekkel állíthatja be.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV vezetési módok
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV vezetési módok

Vezetési módok

A Töltés gomb folyamatosan tölti az akkumulátort vezetés közben. A Takarékos funkció az akkumulátor energiájának megtakarítására szolgál, pl. későbbi városi vezetéshez. EV prioritás üzemmódban a lehető legtovább tisztán elektromos meghajtással közlekedik.

Mitsubishi Eclipse PHEV Super All Wheel Control
Super All Wheel Control

Super All Wheel Control

90 év összkerékhajtási szakértelme alapfelszereltségként.
Az összkerékhajtás technológiának közel 90 éves hagyománya van a Mitsubishinél. A legjobb példa erre a legendás Lancer Evolution, amelynek összkerékhajtási rendszere generációkon át meghatározta a műszaki színvonalat. Az Eclipse Cross Plug-in Hybrid az alapfelszereltséghez tartozó “Super All Wheel Control” aktív és elektromos összkerékhajtási rendszerrel innovatív módon folytatja ezt a hagyományt. A rendszert tengelyenként egy-egy villanymotor támogatja.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV összkerék-meghajtás módozatok
Összkerék-meghajtás módozatok

Összkerék-meghajtás módozatok

A “Super All Wheel Control” funkcióval 5 összkerékhajtási üzemmód áll a rendelkezésére. Egyszerűen válassza ki az útvonalának és az időjárásnak megfelelő üzemmódot: NORMAL, ECO, SNOW, GRAVEL vagy TARMAC.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV AYC
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV AYC

AYC

Az összkerékhajtás az Active Yaw Control rendszerrel együtt működik a nagyobb pontosság, menetstabilitás és tapadás érdekében. Az erőelosztás automatikusan szabályozódik a jobb és a bal kerék között. A kanyarban való fékezés is biztonságosabbá válik.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV műszaki adatok

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV méretek
Külső méretek

Méretek és adatok

Teljesítmény, fogyasztás, súly – a műszaki adatokban mindent feketén-fehéren megtalál. Egyszerűen válassza ki a változatot és tekintse meg a műszaki adatokat.

Valamennyi forgalmazott márkánk ajánlatait itt tekintheti át.